Kapten Kidd's skatt

År: 1998 Var: Viks lägergård, Jönköping Arr: Mats Bergström, Jonas Kampanj: Genre: Historiskt
Om lajvet

Den olidliga spänningen, den fantastiska stämningen och inte att förglömma, lukten. Har du saknat de skumma kvarteren, de mörka gränderna och de spännande äventyren från Errol Flynns sjörövarfilmer?

Nu är det här; Lajvet som tar dig till det sena 1600-talets Karibien.

Lakanen, uthängda på tork, fladdrar i kvällsbrisen. Lyktorna vajar sakta. Lukten av tjära och tång blandas med stanken av rutten fisk. Flåbusar gör hamnkvarteren osäkra. Gamla åldersmännen gnäller över sin gikt, där de sitter på ljugarbänken. Fiskarna knyter de sista maskorna på näten inför morgondagens slit. Vaktstyrkan tar emot mutor medan busar klår upp suputen som påstår sig vara en beryktad sjörövare. Guvernörens dotter fnyser åt plantageägarens inviter. Hon tittar istället längtansfullt efter den ädelmodige man som tvingats in på piratens hårda bana mot sin vilja.

Rykten går om att fribrev ska delas ut, en komplott mot guvernören - eller var det mot självaste kungen av Spanien och sist men inte minst den största skatten någonsin.

Vi söker deltagare som är intresserade av stämning och finess. Där klichéer frodas och där vitt är vitt och svart är mycket svart. Det kommer finnas boffrar, dock ska det inte vara något "bonklajve"!

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer