Lugnet efter stormen

År: 2002 Var: Arr: Jenny Almstedt Kampanj: Thule Genre: Fantasy
Om lajvet

Fyra månader efter händelserna i Förtrollade Skogen (se Utposten) samlades några av bönderna i den ockuperade Råbro socken till Väktarnattskalas hos Valebönderna i Rödesta. Förutom sockenbor fanns det några utsocknes gäster som haft vägarna förbi; främst handelsmannen Velam Nattstjärna och daglönaren Egil Grim. Det visade sig att den sistnämnde inte var någon annan än den gedanske hirdmannen och kunskaparen Eirik Olafsson, som spionerat vid Utposten i somras och i samband därmed dräpt en Furstlig korpral - något som lett till brutala repressalier från de Furstligas sida i Råbro. Eirik var här för att på nytt försöka engagera bönderna att hjälpa alliansen genom att, när tillfället kom, sabotera de Furstligas nya transportleder.

Inledningsvis var några oroliga för vilka risker det skulle medföra, men man fick snart annat att bekymra sig för. Väktarnatten förnekade sig inte: en blodbestänkt gast, tydligen vålnaden efter korpralen som Eirik dödat i somras, uppenbarade sig en kort stund och skrämde Råbroborna halvt från vettet. Inte långt senare fick folk på nytt anledning att sätta hjärtat i halsgropen, då en Furstlig patrull dök upp för att inspektera - och invadera - kalaset. Högtidsnatten till trots betedde sig de Furstliga om något brutalare än vanligt; i själva verket hade de också mött vålnaden på väg till gården och var tämligen uppskärrade. Deras hänsynslösa framfart väckte hursomhelst stor förbittring bland bönderna. Mot slutet av kvällen försökte Eirik slinka iväg, men blev olyckligtvis igenkänd av ett par legionärer som sett honom i somras men inte förrän nu känt igen honom. När de fick klart för sig vem han var och att han dödat deras kamrat greps han, misshandlades brutalt och fördes bort.

Kvar satt Råbrobönderna, chockade och förbittrade men tveksamma över vad de nu skulle ta sig för. Detta gick dock snabbt över, då det visade sig att även handelsresanden Velam var där i samma ärende som Eirik. Han lovade att föra med budet om deras beslutsamhet att hjälpa sin rättmätige kung att befria Gedanien till kung Imrar.

Antal deltagare: 21 deltagare, varav 11 kvinnor och 10 män, i åldrarna 11-67 år. Genomsnittsåldern låg på 26 år.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer