Kampen om Omega III

År: 1995 Var: Umeå Arr: Martin Ericsson, Johan Persson Kampanj: Genre: Efter katastrofen
Om lajvet

Året är 107. Platsen är en liten jaktstuga utanför Ume - Norrlands huvudstad.

Ljudet av bjällrorna från en älgsläde skär genom vinternatten. En björn klädd i rubbitpäls och mörka glasögon pratar ivrigt i en underlig svart låda. En efter en stiger de allvarliga männen och kvinnorna ned från släden och in i den timrade stugan. Där väntar redan en handfull män klädda i silverglänsande kostymer. En av dem reser sig upp och sträcker fram handen. "Aaron Ziefel, säkerhetsansvarig för luftenklav Omega III, trevligt att råkas".

Från köket stegar en robust norrlänning i för liten frack. Han harklar sig och säger lite nervöst: "Jenna här je Norrland ha ju int å göre med dära flygön å som bestämt ha vi sett ti så ingen vet att ni je hära å prat å je vill ju int ha na brök".

Pyrisamfundets delegation kastade menande blickar mot de luvklädda jämtarna. De svartklädda gotlänningarna ler outgrundligt. En av de inhyrda äventyrarna som skall fungera som säkerhetsvakter viskar upprymt till sin ödlekamrat. Ljudet av många stolar som samtidigt dras tillbaka signalerar att förhandlingarna har börjat.

En mystisk flygande ö har kraschlandat i Österhavet. Jämtlands, Gotlands och Pyrisamfundets flottor har satt högsta fart mot ön för att lägga beslag på den och de fynd från de gamles tid som säkert finns gömda på den. För att undvika ett skandinaviskt storkrig sammankallar Norrland ett toppmöte i Ume där representanter för de tre nationerna och öns mystiska invånare skall avgöra kampen om Omega III.

Krigshetsare, hemliga agenter, onda psi-mutanter, jovialiska norrlänningar, kramgoa mutanter, stora strategiska kartor, osannolik diplomati, oheliga allianser och underbar nostalgi väntar er i Set-Arne Svenssons jaktstuga.

Detta är ett seriöst och mycket allvarligt försök att återskapa gamla Mutants absurda och spänningsfyllda värld. De som inte har plats i sitt hjärta för Pyrisamfundet göre sig icke besvär.

Inget boffervåld kommer att förekomma men eventuellt dolkar i natten och lömska nålpistoler.

Spelades på SnöKon 1995.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer