Ett land

År: 2002 Var: Jönköping Arr: Johan Röklander Kampanj: Genre: Blackbox, friform & kammarlajv, Krig, Politik
Om lajvet

I ett land, i en tid och plats som inte är alltför långt borta, bor ett folk som föredrar att kalla sig själva för Svenskar. Det är ett starkt men litet folk som bor långt norr ut på den planet som av befolkningen på den kallas Jorden.

Svenskarna är stolta och starka, ett kargt folk med djupa rötter i sin historia och sin självständighet. Länge har de bott i sitt land och format det till vad det är i dag. Landet Sverige styrs av Drottningen, med sin make vid sin sida, tillsammans med det folkvalda rådet. Rådet röstas fram genom personval och har 40 medlemmar (41 med Drottningen). Vart femte år hålls val där man sätter in nya i rådet. Skulle någon falla bort under denna period så ersätts den ej förrän nästa val. På grund av sin familjs stora inflytande genom århundradena så har familjen Rååd alltid suttit med som representanter, ofta med många platser. Det var också de som var med och grundade rådet för över 400 år sedan.

Inom landet är det politiska klimatet stabilt och har varit så mycket länge. Även som att korruptionen är bred. I alla led finns den och accepteras. Mutor är vardagsmat om man vill göra något. Alla vet att man kan få en operation månader innan det egentligen finns tid om man bara har pengar. Polisen ser oftast mellan fingrarna när det viftas med större summor och det gäller mindre brott. Men för den stora massan är detta inte aktuellt. De flesta lever utan svält och med tak över huvudet men mer är det inte.

Nu har Finland förklarat svenskarna krig och runt hörnet lurar det fega och opålitlige Norge. Svenska armen är stark men inte helt förberedd på detta. Nu är det upp till krigsledningen att vinna tillbaka och straffa för denna oförätt.”

Spelades på Konvent för alla 2002.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer