The Solution

År: 2016 Var: Göteborg (3:e Våningen) Arr: Elina Andersson, Simon Svensson, Carl Nordblom, Anna-Lisa Rodhe Kampanj: Genre: Nutid, Experimentellt
Om lajvet

Ett lajv som utforskar ett gammalt experiment som gjorts i verkligheten. Experimentet går ut på att en grupp apor finns i ett rum med en stege i mitten, på toppen av stegen ligger godis, men varje gång en apa klättrar upp på stegen så blir den sprejad med kallt vatten. Efter ett tag har alla aporna i den gruppen lärt sig att det inte är någon ide att klättra, en regel är etablerad.

Ett nytt gäng apor adderas till de gamla, de nya aporna ser godiset och vill klättra, men de gamla aporna säger ifrån och slår dom för att de inte ska klättra eftersom dom vet att det blir obehagligt om någon klättrar. De nya aporna lär sig alltså regeln, men dom vet inte varför för ingen i den nya gruppen har blivit spolad eller sett någon bli spolad.

Den gamla gruppen slussas ut och en tredje grupp kommer in, nu vet ingen närvarande apa varför man inte får klättra, men mellangruppen slår på den nyaste gruppen om dom försöker.


Lajvet Hade tre liknande grupper, en första grupp som kommer in i det stora rummet, de får en del guidning, men får också friheter att sätta upp egna regler för att särskilja sig. Efter några timmar så kommer den andra gruppen in, de vet likt aporna ingenting om varför någonting är som det är eller varför de fyra grupperna finns och har sina märkliga regler, men de får snabbt märka att det är väldigt viktigt att tillhöra en grupp och sjäva bestämma sig vilken grupp som är minst jobbig. Efter ytteligare timmar försvinner den första gruppen och en tredje kommer in, då har en hel del regler förvanskats.

Lajvet utforskar därmed någonting grundläggande mänskligt som återfinns i religioner, sekter, och andra typer av grupperingar.Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

6 bilder Okänd

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltog
Anna-Lisa RodheKommentarer