Tuvstarr bjuder in

År: 2001 Var: Danmarks Bygdegård, Uppsala Arr: Wyrd Kampanj: Karils rike Genre: Fantasy
Om lajvet

I juni trolovades prins Tyrgils och Aline Tuvstarr. Datumet för bröllopet sattes ett halvår framåt i tiden. Vad ingen räknat med var att prinsen skulle insjukna bara dagarna efter trolovningen. Som tur var hann han tillfriskna till bröllopet, som gick av stapeln som planerat.

Familjen Tuvstarr, brudens familj, stod som värdar, trots att festen hölls i kungliga slotter i Madel. Festen blev storslagen, men samtidigt mycket mer tam än vad de tillkallade vakterna vågats hoppats på.

"Alla" var naturligtvis där, förutom prins Metellus av Gerolien, vilket visade sig vara mycket synd. Detta eftersom han gift sig med Signhild Tre Pilar och dessutom sades ha äktat alla tre prinsessorna. Detta rykte dementerades senare av hovets härold.

Dessutom saknades Aroksordens stormästare Klemens Gråå, men å andra sidan var hans äldre bror där och underhöll med anekdoter om stormästarens liv som ung. En av anekdoterna var visst så underhållande att själva kaplan Storm ramlade av stolen av skratt (eller var det förfäran?).

Magnus Tistel kom för sent till bröllopet, och alla häpnade över att han var nykter(!), ovårdat klädd (rustning kallas det för de som vet) och blodbestänkt.

Tystast blev det i salen när drottningen förklarade alla dubbningar av ofrälse av Viljans Ordens stormästarinna som ogiltiga! En del livliga diskussioner förekom också, främst mellan Marja Eldsdotter och en av Aroksriddarna som eskorterat prinsen från Aroksborgen. Detta naturligtvis pga. drottningens ogiltigförklarande av Ceriks titel som riddare. Det hela slutade (?) med att aroksriddaren fick be familjen Tistel om ursäkt, vilket han gjorde stående på knä framför familjen.

Fler som fick stå på knä och be om ursäkt var även Magnus Tistel, som råkat stöta ihop med prinsessan Alondrea under ovan nämnda livliga diskussion.

Senare på kvällen visade den gerolske kurtisanen upp sig och det blev visst budgivning om kvinnan. Kolbjörn Gråå och prior Varg kunde ses bland spekulanterna.

Prins Tyrgils skrek vid ett tillfälle så högt att alla i hela salen stannade upp i förfäran! Prinsen var FÖRGIFTAD! Efter idel gap och skrik om att förövaren skulle träda fram, visade sig att en piga på drottningens befallning spätt ut prinsens vin. Därav hans utbrott. Upplösningen på detta dåd fick således hela salen att gemensamt andas ut och fler än en person skrattade glatt åt det hela, dock inte prinsen!

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer