Storm över Königsberg

År: 2015 Var: Ulricehamn Arr: Alternaliv, Fronthistoriska Föreningen, Henrik Summanen, Tomas Walch Kampanj: Genre: Historiskt, Krig
Om lajvet

En rå, omsorgsfull och finstämd skildring av en grupp människoöden under ett par oktoberdagar i andra världskrigets slutskede.

Storm över Königsberg utspelades i Ostpreussen hösten år 1944. Uppsättningen ägde rum 30 oktober till 1 november 2015 på Hallanda Säteri utanför Ulricehamn. Lajvet samlade omkring 40 deltagare och var ett samarrangemang mellan Fronthistoriska föreningen och Alternaliv.

Inklämd i ett gränsområde mellan den sovjetiska stridslinjen och de allierades bombningar i väster låg godset Eisenhof, den fiktiva gård, som var ianspråkstagen som evakueringsplats och tillfällig sjukstuga och vid vilken lajvet utspelade sig:

”Tanken var att kunna ge en bild av hur Tyskland kunde bli som det blev under 30- och 40-talen. Det är som ett monster som växer av sig själv och som till slut inte går att stoppa. Mitt i allt detta levde tyskarna. Både de som hade röstat fram Hitler, och de övriga. Alla drabbades i slutänden. Östfronten var en bra spelplan eftersom den absoluta majoriteten av alla tyska förband stred på den sidan, eftersom paniken över Sovjets framfart var så stor, och eftersom klimatet ligger så nära vårt eget.”Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

29 bilder Herman Langeland
5 bilder Johan Röklander

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer