Segerbankett för Draakhem

År: 2002 Var: Arr: Monica Nilsson, Sara Lilja, Catharina Tengblad, Lina Thorvaldson, Jon Thorvaldson, Theo Axner Kampanj: Thule Genre: Fantasy
Om lajvet

Tidigt om hösten 1141 höll de allierade en stor segerfest på rådstugan i den återerövrade staden Draakhem för att fira segrarna som vunnits under året. Draakhem var återerövrat, stadens slott hade återtagits utan blodspillan och Almarsjön var nu helt i de allierades händer. Den Furstliga armé som härjat i Sunnanslätt hade tvingats kämpa sig tillbaka till Margholien landvägen och tagit svåra förluster under strider i Tolvmilaskogen.

Kriget var inte över på långa vägar, men Fursten hade fått en skarp varning för att i fortsättningen underskatta sin fiende. Draakhems borgerskap, som stod som värdar den här kvällen, och deras tjänstefolk överträffade sig själva med en mäktig sexrättersbankett. Under kvällen hanns det också med en hel del sång och gyckelspel, lek och allvar, dekorationer och berättelser om stordåd, och rentav en smula romantik här och var.

Antal deltagare: 50 deltagare, varav 20 kvinnor och 30 män, i åldrarna 12-67 år. Genomsnittsåldern var 27 år.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer