Kejsartemplet

År: 2005 Var: Ramshyttan Arr: Jimmy Janlén, Petter Kraftling, Mikael Dellgar Hellström, Tobias Johansson, Per Bolinder, Jenny Kraftling Kampanj: Dimbros Fäste Genre: Fantasy, Myslajv
Om lajvet

Kulmen på en serie lajv i samma humoristiska värld (Stormlyktan, Byarna vid Seakua, Dimbros Fäste). Evenemangets mål var att samla 500 deltagare och bygga 120 enkla hus för rollspelande i stadsmiljö. Alla deltagare förväntades vara på plats under måndagen för att bygga sina hus inför att lajvet skulle starta på onsdagen. Lajvet blev något regnigt och klarade sig samtidigt paradoxalt bara med nöd och näppe ifrån eldningsförbud.

Huvudintrigen gick ut på att minnet av en gammal gudinna, Genyah, har återkommit och att det nu skall skapas en religion till hennes ära. I Vilemark, det land där staden Dimbros Fäste ligger är det populärt att avgöra sådana här saker med spel och lekar. Sålunda ställer olika lag upp i kampen om att bli det nya prästerskapet. Så fort lajvet startade nåddes staden dock av meddelandet om att den kung, Adrian av Gyllenätt, som utlyst tävlingen precis avlidit.

Lajvet lockade över 400 deltagare, och runt 110 byggnader restes på området.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

23 bilder Frida Selvén

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltog
Karin E
Anna SorttiKommentarer