Kampen om kronan

År: 1996 Var: Skutskär Arr: Draco Argenteus Kampanj: Karils rike Genre: Fantasy
Om lajvet

Kronprins Tyrgils med följe begav sig till en avlägsen plats i Älgklippans härad för att söka rätt på Karils svärd, som tillhörde riksregalierna och var stulet. Platsen var en övergiven by, där några bortglömda bybor levde kvar. I byns närhet fanns en man som byborna kallade Byfånen, som snart visade sig vara en märklig man. Förutom byborna fanns en samling som av Tyrgils ansågs vara rövare, men av sig själva kallades "frihetskämpar". De var ute efter att själva finna svärdet före kronprinsen.

Det visade sig att Byfånen hade det försvunna Karils svärd. Rykten sade att det fanns ännu ett speciellt svärd i trakten, och att man endast med detta skulle kunna döda Byfånen och ta Karils svärd från honom.Medan Tyrgils sällskap bråkade med "rövarna" lade Byfånen beslag på även detta svärd med hjälp av en flicka som hette Andra.

Rikets överstepräst Keleb och drottning Matilda anlände med budet att kung Ragnar avlidit. Då Andra hade tillgång till Karils svärd och Byfånen övertygade Keleb om att hon skulle bli en stark regent lät överstepräst Keleb Andra klyva städet. Han utropade henne till drottning, och hennes första order var att utse Byfånen till ny överstepräst. Nästa order var att den fd översteprästen Keleb skulle avrättas, och detta utfördes av en av Tyrgils riddare.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer