Gravberget

År: 2017 Var: Arr: Theo Axner, Henrik Hoffström Kampanj: Thule Genre: Fantasy
Om lajvet

I februari 1151 (inlajv alltså bara en månad efter Okuvade), kort efter att Drakfåglarna slagit ut en djärv räd mot Furstens huvudstad Griftedal, bjöd den Furstetrogne margholiske stormannen Magnus Gadd in diverse Furstliga gäster för att presentera och fira nyöppningen av den gamla järngruvan Gravberget då nya rika fyndigheter av meteoritjärn gjorts där.

Även en forskningsexpedition från Kollegiet närvarade då meteoritjärn har användbara magiska egenskaper och Gravberget omgivits av mycket vidskepelse. En del märkliga fenomen och komplikationer tillstötte dock. De nya utgrävningarna hade väckt upp ett gammalt vilande underjordsväsen som drivit Gruvfrun, det oknytt som tidigare härskade över berget, på flykten, men med hjälp av några barn lyckades hon betvinga det och återta makten över sitt berg. I samband med det rasade en del av gruvan in. De Furstliga, som bara uppfattat delar av vad som skett med berget, lät sig inte nedslås av en sådan motgång – meteoritjärnet var som sagt av magisk betydelse och troddes kunna bli till nytta för Fursten i kriget.

Herr Magnus överlät mer eller mindre frivilligt gruvan under Furstlig kontroll och större utgrävningar planeras. Det kommer att kräva ett omfattande arbete och bergsväsendena kommer att behöva hanteras med lämpor eller magisk övermakt. Det var inte heller bara de Furstliga som intresserade sig för berget. En liten trupp utsända av Drakfåglarna, den margholiska motståndsrörelsen, undersökte också gruvan och verkar ha spelat en viss roll i att den för tillfället blockerades.

Antal deltagare: 68, i åldrarna 10-48 år. Genomsnittsåldern låg på 34 år.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltog

Karin EKommentarer