Draupners Droppe

År: 2022 Var: Borlänge Arr: Anders Fridborg, Anders Ekman, Carl Wellander, Erik Bohlin Kampanj: Erborigien Genre: Fantasy
Om lajvet

Byborna i Tingsvattnet samlas till fest. Samtidigt pågår underliga ting. Ett nytt byråd har lovat guld och rikedom, men utdelningen har blivit skral och alla är inte nöjda. En grupp lombarer har skymtats stryka omkring i bergen. Och långväga främlingar dyker upp i byn för att göra affärer. Vad är det egentligen som pågår i Tingsvattnet?

Draupners Droppe kommer att kretsa kring en mordgåta, ett cluedomysterium, där du som deltagare får motionera dina små grå och samla ledtrådar. Men det är också ett bylajv för dig som vill spela på lokala intriger och jordnära relationer, för dig som vill njuta av vacker miljö och god mat, och för dig som vill viska om världens öden i brasans sken.

Vår målsättning är att kunna skapa upplevelser både för dig som vill ha ett mer aktivt spel, och för dig som mest vill luta dig tillbaka på värdshuset. Vi förväntar oss dock att alla ska hjälpa till att levandegöra sagan och bidra till stämningen. Roller och intriger utvecklas i samråd mellan deltagare och arrangörer, så att alla är aktiva medskapare av sin egen upplevelse.

Vuxna och barn i alla åldrar är välkomna.

OBS: Lajvet utseplar sig år 654 i Erborigien, och inte 655 som det egentligen är.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer