Donderweer

År: 1999 Var: Borås Arr: Anders Askåsen Kampanj: Genre: Vampyr
Om lajvet

Solen hade börjat gå ner bakom Roivalkskoppie som fällde sin skugga över Borcon City. En rödviolett färg låg över landskapet. Det låg en ödesmättad stämning i luften. De båda männen som hade tagit sig ut till grillplatsen satt och blickade ut över staden, medans köttet fräste på grillen.
"Willem, Vi kommer få ge vika. De kommer kräva reformer, otänkbara förändringar och ger vi inte vika har vi ett inbördeskrig på vårt samvete!" sa Jeroen Scheepers, den nyligen utnämnde inrikesministern med en röst präglas av vädjan.
Willem log och började tala med lugn röst: "Vi kommer inte ge vika en tum. Några reformer är det inte tal om! Vill de ha ett inbördeskrig, så kommer de få det. Med Gud på vår sida lär ett nederlag klappa på dörren hos våra fiender."
...Man hade just den sekunden kunnat ta honom för general Custer, eller en enkel gudsfruktig bonde eller helt enkelt den gamle Boris Conrad, missionären. Envis, konservativ och strängt religiös, utöver de mest naiva liberalerna fanns det inte en människa i Borcon City som trodde något annat än att W.G Zyl skulle regera sin livstid ut.
"Boris Conrads minnesdag skall firas enligt traditionerna.", tillade han avmätt och vänder på köttbiten.
"Ni dömer Borcons folk till ett helvete!" , utropade Jeroen, märkbart nervös och stressad.
Willem skar en bit av köttet och svarade honom lugnt "Nej min vän, jag dömer var och en som hindrar Borcons utstakade väg, till ett helvete. Förresten, bry er inte om att granska er köttbit, ni är häktad!"
Flertalet beväpnade män gjorde sig synliga ur de närliggande buskagen. Jeroen snurrade runt, febrilt letandes efter en flyktväg, men fälldes till marken av en uniformerad man.
Premiärminister W.G Zyl log, men ett glädjelöst leende , "Ta denna kollaboratör till Salisbury, ta reda på vem han verkligen arbetar för, låt honom inte prata med någon!" Den uniformerade mannen nickade, och Jeroen fördes bort ner för kullen.
Lugnet sänkte sig åter över Roivalkskoppie, kullen där Borcons nuvarande Premärminister i godanro satt och grillade, kullen där Boris Conrad 1620 hade pladerat den holländska flaggan, och där sedemera under 1800-talet också en brittisk flagga placerats jämte...

Välkommen till 1999 års traditionsenliga livearrangemang. Detta är den tredie och sista delen i trilogin om vampyrerna i Borcon City.

Förra årets händelser skapade enorma förändringar. Tack vare att det egentliga maktskiktet nu har försvunnit och att det nu inte längre finns någon som håller regimen om ryggen befinner sig regeringen i en ohållbar situation. Premiärminister W.G Zyl har på eget bevåg infört undantagstillstånd och utegångsförbud efter kl 20.00. Arbetslöshet och brottslighet har skjutit i höjden. Samma sak har hänt med försäljningen av skjutvapen och nödransoner. De flesta verkar förvänta sig och förbereda sig på ett inbördeskrig.

Årets Live är inriktat för personer som tycker det är roligt och intressant med mycket rollspel, intriger och detektivarbete. Fantasirikt rollspel är också en välkommen egenskap. Stor vikt har lagts på att alla skall ha saker att göra, även nybörjare. Det finns även mycket utrymme för egen improvisation. Vi har även lagt mycket energi på humor. Ni som tycker om klanstrider och avancerade munchkinmetoder har dock INGET att hämta.

Spelades på Borås Spelkonvent 17

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer