Det stora spektaklet

År: 2001 Var: Östuna bygdegård, Uppsala Arr: Wyrd Kampanj: Karils rike Genre: Fantasy
Om lajvet

Det var återigen bröllop i Karils rike. FamiljenTistel gifte bort två söner och en systerdotter. Erik Tistel gifte sig med Soria Leijonhufvud, en adelsdam som varit försvunnen i fem år men kommit tillbaka efter att ha gjort en storslagen karriär på badstugan Näckrosdammen i Areborg. Magnus Tistel gifte sig med Alva Vildros, en bondjänta som var adelsdam tills familjen Vildros förlorade adelskapet för att de revolterat mot drottningen. Marja Eldsdotter gifte sig med Cerik, som ansetts vara en ofrälse, utländsk legosoldat som gjort karriär i Viljans orden, men som visade sig vara en utländsk adelsson, Cerik Vintersol, som gjort karriär i Viljans orden.

Trots visst tumult, försenad ankomst för Magnus och flyktförsök av både honom och Alva vigdes alla tre paren. Festen hade dock mer prägel av slagfält än av fest.

Under festens inledning kom Halkatla Bjälke och framförde krav på böter av Magnus Tistel. Lagman Grävling hade fällt utslaget, men Halkatla fick inte sina pengar under kvällen i alla fall. Under festen dök en blek och sjuk Alondrea upp, efter att ha suttit i djup bön sedan februari. Stormästare Gråå förbryllade många genom att hålla ett högtravande tal och sedan överlämna ett svärd till Marja, som uppenbarligen gjorde henne mycket upprörd.

Ett annat svärd ställde till mycket mer rabalder. Det svärd som kallas Karils svärd och tillhört riksregalierna, som stulits från Aroksfästet, dök upp igen. Somliga ansåg att det var Eldens svärd och att det ska föras till urgudakulten medan andra anser att det är Karils rikes svärd som ska bäras av en Aroks ättling. Det var mycket bråk om saken, men för tillfället fick prinsessan Lohrinda, som är religiöst neutral, ta hand om svärdet.

Kvällens bästa scen var när tjänsteflickan Moa stod med sin storgråtande dotter Linn i famnen och flickans klagan var "Jag får inte prata med min pappa". Få personer under festen missade det faktum att Magnus Tistel var flickans far...

God mat, vin och slagsmål präglade Spektaklet.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer