Den Eviga Dansen

År: 2002 Var: Göteborg Arr: Christian Kovacs Kampanj: Genre: Fantasy, Blackbox, friform & kammarlajv
Om lajvet

Spelades på GothCon XXVI.

Jasså minsan! Nu ska herrarna och damerna och allt fint folk resa till Slottet under Regnbågen och klä upp sig, dansa, snacka skit om varandra, delta i olika intriger och äta mat. Jag slår vad om att deras korsetter drar åt så mycket att deras midjor knappt syns medan bysten nästan kväver dem.
De bär ju kjolar vida nog att gömma lönnmördare eller en hemlig beundrare under. Och allt skratt, långa ögonfransar så man knappt ser någonting av själva ögat.
Vilken tur att jag sitter här hemma istället i en bekvämt löst sittande Adidas-träningsoverall och bara ska skura golvet och laga mat och sticka. Slottet är väl inte så märkvärdigt eller hur....
Varför ler du sådär? Har du druckit? Du tycker jag har fel? Sluta vifta med den där Glittriga saken! Sluta slänga pixie-pulver på mig, jag är ingen knarkare!
Och vad tror du att du gör med min pumpa ? Den ska jag laga till middag ikväll! Ta bort råttorna... Oj, snyggt trick med förvandlingen.
Vänta lite... är jag hög nu? Farmor har du knarkat ner mig? Hur länge är jag hög? Jaså, till midnatt, jag fattar jag är hög i några timmar nu eller? Du menar att detta är sant?
Jag ÄR inte hög, detta är magi?! Detta är mina kläder då?
Wow...
Passar jag i det här läppstiftet?
Tack, Farmor för allt, du visste att jag ville åka egentligen. För vad går upp mot en dans på slottet?

Dimmorna skingras för ett kort ögonblick och Beltaine är här. Kronan och landets styre överlämnas från Vinterns Hov till Sommarens Hov.
Det är nu deras tur att skörda. Herrar och Damer! Inte kan ni väl missa det här spektaklet? Inte nog med den vackra ceremonin när kronan överlämnas, men giftermål mellan jungfrur och riddare är även de vanliga i dessa tider. Tag era dyrbaraste kläder och res till slottet!

Observera att lajvet har en dresscode! Lever inte dina kläder upp till de kriterier som står på karaktärsbeskrivningen missar du dansen på slottet. Står det på din karaktär att du är en prinsessa så klä dig som en, istället för att se ut som en rollspelare på konventets dag 2 med gympakläder och sandaler. The Court of Shadows hjälper även till med rekvisita ni kan låna, mer information vid karaktärsutdelning.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer