Andrum

År: 2019 Var: Norby Soldattorp, Uppsala Arr: Karin Oswald, Henrik Hoffström Kampanj: Thule Genre: Fantasy, Myslajv
Om lajvet

Våren 1152. Tretton år har gått sedan slaget vid Månhella. Köpingen började försiktigt resa sig redan vid befrielsen 1145, men den lilla byn strax utanför blev så förstörd att man länge lät den ligga i ruiner, och skakade på huvudet åt Karel Knutssons envisa försök att bygga upp sitt förälrahem. Det upptäcktes emellertid att smedjans grunder inte tagit så stor skada, och om det var något som behövdes för att bygga upp ett samhälle igen så var det verktyg! Vapen också, menar somliga. Och ölet från byn var erkänt förstklassigt tack vare det rena bäckvattnet, nog skulle man kunna bygga upp bryggeriet också?

Arbetet med att väcka byn till liv igen inleddes för knappt ett år sedan. Husgrund efter husgrund rensades och undersöktes. Nu finns här en handfull hus, och härom veckan var det äntligen dags att gräva fram det gamla bryggeriet – men vad är det för märkligt träkrus som hittades djupt i askan? Hur kunde det ha överlevt branden när allt annat var förstört, och vad betyder inskriptionerna? Är det en ond rest från Laboratorium Brumalis, eller har det tvärtom goda egenskaper?

Det har blivit en vana att varje lördageftermiddag samlas i det första hus som byggdes upp igen, för att prata om veckan som varit, förmedla nyheter och dryfta byns och hela världens framtid, sjunga, kasta tärning, spela kort och njuta av en stunds andrum i en värld som fortfarande står i brand.

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer