Hertigens älskade

År: 2010 Var: Västerås Arr: Elin Ekström, Christine Tomtlund Kampanj: Genre: Fantasy, Blackbox, friform & kammarlajv, Relationer & Intriger
Om lajvet

Hertiginnan är död. Hon föll död ner efter det att hon dramatiskt svept en bägare vin, given ur hertigens egen hand. Då det var tydligt att giftet i bägaren var ämnat åt hertigen själv fanns det ingen tid att förlora. Innan den lömske mördaren hann rätta till sitt misstag beordrade hertigen att ett antal av gästerna vid middagen skulle fängslas. På slottet pågår nu en mordutredning och samtidigt i fängelsehålan intrigeras det febrilt.
Cluedo i traditionell lajvmiljö. Som en av de gäster hertigen slängt ner i fängelsehålan ska du se till att vad som än händer är det inte du som blir hängd. Hertigen vill se någon straffad (helst mördaren) och du måste övertyga honom eller åtminstone hans vakter om att du är oskyldig. Det finns två sätt på vilka du kan lämna fängelset, du kan bli fri och du kan bli hängd. Det finns desto fler sätt att lösa situationen på. Det finns ett tiotal roller som väljs på plats innan lajvet. Speltiden är ca 2 timmar men Hertigen vill ha resultat och ju längre tid som går desto mer press sätts på deltagarna att lösa gåtan. Den som först blir hängd förlorar!

Ett intensivlajv i medeltida(fantasy) miljö, med mycket snabba intriger och minimal utrustning.

Spelades på Prolog 2010

Utskick & Efemera

Vi har inga utskick eller efemera för detta lajv.

Foton

Vi har inga bilder från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Dokument

Vi har inga dokument som berör detta lajv.

Video

Vi har ingen video från detta lajv. Har du? Hör av dig!

Användare som deltogKommentarer